47,6 εκατ. ευρώ για τα σχολικά κτίρια της Εύβοιας

on Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης εγκαινίασε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου το 25ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας. Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε σε ένα πρόγραμμα ύψους 47,6 εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορά 37 έργα που θα δώσουν λύση στα προβλήματα σχολικής στέγης του νομού. Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε σχετικά:
"Σήμερα επισκεπτόμαστε την Εύβοια και ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ερχόμαστε να θεραπεύσουμε αδικίες και παραλείψεις τουλάχιστον δύο δεκαετιών.
Παρουσιάσαμε πριν από λίγο, και θα το κάνουμε και στη Νομαρχία, ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 47,6 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά σε 37 έργα και βέβαια συζητούμε με την τοπική κοινωνία και τη δρομολόγηση επιπλέον έργων που απαντούν σε προβλήματα και ελλείψεις της περιοχής: είκοσι καινούρια νηπιαγωγεία, μόλις ετοιμαστεί η τοπική κοινωνία στο θέμα των υποδομών και άμεση ανταπόκριση για την ίδρυση και λειτουργία του νέου τμήματος του πανεπιστημίου, που είχε εγκριθεί από την προκάτοχό μου, καθώς επίσης και συμπλήρωση της σχολικής στέγης, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με ευρυθμία το εκπαιδευτικό σύστημα σε αυτό το νομό.