«Μικρά...μεγάλα»... της επικαιρότητας !

on Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Το ζεστό κλίμα μπορεί να αναστείλει τη δράση των λιθοσφαιρικών πλακών







  • Κινεζική Δημοκρατία τέλος για τους Guns 'n' Roses: ο καινούριος τους δίσκος, ο πρώτος ύστερα από 17 χρόνια, έπεσε θύμα της κινεζικής λογοκρισίας εξαιτίας του προβοκατόρικου τίτλου του Chinese Democracy.
  • Μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για την «εκτύπωση» τρισδιάστατων αντικειμένων αξιοποιείται τώρα από Ιάπωνες ερευνητές για την παραγωγή τεχνητών οστών ακριβώς στα μέτρα των ασθενών.
  • Διαστημόπλοια που κάνουν θόρυβο στο κενό του Διαστήματος; Πρωταγωνιστές που προλαβαίνουν να ξεφεύγουν από ριπές ακτίνων λέιζερ; Μπορούμε τώρα να ελπίζουμε σε λιγότερες επιστημονικές μπούρδες, χάρη σε ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας ανάμεσα στους επιστήμονες και τη βιομηχανία του Χόλιγουντ.
  • Διοξείδιο του άνθρακα, ένα αέριο που θεωρείται ένδειξη για πιθανή ύπαρξη ζωής, ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στην ατμόσφαιρα πλανήτη εκτός του Ηλιακού Συστήματος.
  • Η αιώνια ζωή μπορεί να γίνει παραγωγική: Μια κωμόπολη έξω από τη Βαρκελώνη αντλεί ενέργεια από φωτοβολταϊκά στοιχεία που εγκαταστάθηκαν πάνω στους τάφους του τοπικού νεκροταφείου.
  • Η Αφροδίτη, ο Δίας και η Σελήνη δίνουν ραντεβού το ηλιοβασίλεμα. Οι δύο πλανήτες αρχίζουν να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο στον ουρανό μέχρι να βρεθούν ακριβώς δίπλα στο φεγγάρι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
  • Η ιταλική ακροδεξιά παράταξη Fiamma Tricolore (Τρίχρωμη Φλόγα) δίνει ως... κοινωνική προσφορά το χρηματικό «έπαθλο» των 1.500 ευρώ στους γονείς που θα επιλέξουν να δώσουν στα παιδιά τους το όνομα του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι ή της συζύγου του, Ρεκέλε.
Επιμέλεια «Αργύρης» για το EviaMagazine.
ΠΗΓΗ : www.in.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα φωτοβολταικα panel μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε. Είναι στο χέρι μας λοιπόν, το αν θα αρχίσουμε να αξιοποιούμε την ηλιακή ενέργεια.