Μικρά...«Μεγάλα» της επικαιρότητας

on Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Το ζεστό κλίμα μπορεί να αναστείλει τη δράση των λιθοσφαιρικών πλακών

  • Τουλάχιστον 150 φάλαινες πέθαναν, όταν παρεξέκλιναν από την πορεία τους και εξόκειλαν σε μια απομακρυσμένη ακτή της Τασμανίας, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν διασώστες, οι οποίοι κατάφεραν να οδηγήσουν μόνο έναν μικρό αριθμό πίσω στον ωκεανό, όπως αναφέρουν οι αυστραλιανές αρχές.
  • Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, στη διάρκεια της λεγόμενης «Μαύρης Παρασκευής», ενός εθίμου κάθε χρόνο μετά την γιορτή των Ευχαριστιών, όταν οι έμποροι κάνουν ασυνήθιστα μεγάλες εκπτώσεις σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό κι εν όψει της εορταστικής περιόδου.
  • Οι επτά αστροναύτες που βρίσκονται στο διαστημικό λεωφορείο Εndeavour έχουν ήδη ολοκληρώσει την αποστολή τους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΙSS) και αναμένεται να προσγειωθούν αργότερα την Κυριακή στο διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριδα.
  • Η περιαγωγή γραπτών μηνυμάτων εντός της ΕΕ σύντομα θα κοστίζει σχεδόν τρεις φορές λιγότερο από ό,τι σήμερα έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει πλαφόν. Πλαφόν χονδρικής και στην περιαγωγή δεδομένων όπως τα MMS.Σήμερα, η αποστολή SMS όταν ο χρήστης βρίσκεται σε άλλη χώρα εντός της ΕΕ κοστίζει 0,29 ευρώ κατά μέσο όρο. Ο νέος κανονισμός θέτει όριο τα 0,11 ευρώ στην τελική τιμή λιανικής.
Επιμέλεια «Αργύρης» για το EviaMagazine.
ΠΗΓΗ: www.in.gr