Απλά απολαυστικός…

on Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Η νίκη με 5-1 επί της ιστορικής Μπενφίκα, για το Κύπελλο UEFA, είναι η επιβράβευση των κόπων του Ερνέστο Βαλβέρδε και των ποδοσφαιριστών του, που μετά από ένα χαλαρό ξεκίνημα αγωνιστικών υποχρεώσεων, με "φτωχές" εμφανίσεις, καταφέρνουν και προσφέρουν θέαμα για απαιτητικούς πελάτες.

Τι να πρωτοπεί κανείς, για το συντριπτικό 5-1 κόντρα στην πορτογαλική ομάδα του Κίκε Φλόρες. Ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλη βραδιά όλες του τις γραμμές, σε ένα παιχνίδι όπου MVP ήταν η ίδια η ομάδα. Γιατί, ο Βαλβέρδε παρουσίασε ΟΜΑΔΑ, με όλη τη σημασία της λέξεως. Έντεκα ποδοσφαιριστές-μαχητές, με ποδοσφαιρικό θράσος, τέλεια αλληλοκάλυψη και πρέσινγκ που εντυπωσιάζει.

Αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα του Πειραιά έχει πάντοτε σοβαρές απουσίες, το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι έχουν αποκτήσει τους αυτοματισμούς εκείνους που επιθυμεί ο πρώην τεχνικός της Εσπανιόλ. Ειδικά στο πρέσινγκ, ο Ολυμπιακός παίρνει… άριστα, παρουσιάζοντας αστείρευτες αντοχές, όπως ακριβώς το είχε υποσχεθεί ο Βαλβέρδε.

Ο όμιλος είναι ακόμα ανοιχτός, μετά τη νίκη της Μέταλιστ μέσα στην Τουρκία, αλλά με εμφανίσεις τέτοιου επιπέδου, δύσκολα χάνεται μία από τις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση. Η "μεταμόρφωση" του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο βασικός υπεύθυνος για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα…

Επιμέλεια: «Αργύρης» για το EviaMagazine
ΠΗΓΗ: www.goal.com