ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

on Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008





Ερωτησή του βουλευτη του Πασοκ Κου Παπαγεωργιου."Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους πολίτες της Χαλκίδας, αλλά και γενικότερα της Εύβοιας, η πρόθεση της Διοίκησης του ΟΣΕ να «ξεπουλήσει» συνολικά το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Χαλκίδας. Το όμορφο νεοκλασικό κτίριο μαζί με την έκταση των 16 περίπου στρεμμάτων που καταλαμβάνει, θα εκποιηθεί σε ιδιώτες, στα πλαίσια του γενικού ξεπουλήματος που επιχειρεί η σημερινή Κυβέρνηση, χωρίς αιδώ, χωρίς υπευθυνότητα, χωρίς να ενδιαφέρεται για την τύχη του χώρου και το χάσιμο πιθανό της ταυτότητας του, χωρίς καν να διδάσκεται από τα σκανδαλώδη λάθη, που την οδήγησαν στη σημερινή της δεινή πολιτική θέση.


Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, με αφορμή Αναφορά του βουλευτή Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπαγεωργίου, προς το Υπουργείο Μεταφορών, σχετικά με το σιδηροδρομικό σταθμό Χαλκίδας, αναφέρει τα εξής:

"Ο όμιλος ΟΣΕ, σε εφαρμογή του εθνικού σχεδιασμού για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, προχωρά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής υποδομής και παράλληλα στον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των σιδηροδρομικών σταθμών.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού, εκπονήθηκε από τη ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε., θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ ΑΕ, σχετική μελέτη για την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Χαλκίδας επ' ωφελεία των χρηστών του δικτύου και της τοπικής κοινωνίας. Για την αρτιότερη εκπόνηση της μελέτης, η ΓΑΙΟΣΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τη δημοτική αρχή και λοιπούς φορείς της πόλης με σκοπό την αμφίπλευρη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων καθώς και την ένταξη στη μελέτη των απόψεων των φορέων, λαμβάνοντας υπόψη τις προϋποθέσεις του άρθρου 6 του Ν. 2671/1998, βάσει του οποίου ο ΟΣΕ θα πρέπει να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του με κάθε πρόσφορο μέσο και δεν δύναται να παραχωρεί ακίνητα ιδιοκτησίας του χωρίς ανταλλάγματα ίσης αξίας.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα σχεδιασμό του ΟΣΕ, προβλέπεται η διαμόρφωση της παλαιάς αποθήκης που βρίσκεται σε απόσταση 100 μ. περίπου από το παλαιό κτίριο του σταθμού και η χρήση της ως νέου κτιρίου επιβατικού σταθμού. Παράλληλα, η ΓΑΙΟΣΕ θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του σημερινού σιδηροδρομικού σταθμού για τη δημιουργία χώρου αναψυχής - εστίασης και στη διαμόρφωση τμήματος του περιβάλλοντος χώρου για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης μέσω μακροχρόνιας συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα χωρίς ο ΟΣΕ να απολέσει την κυριότητα του ακινήτου. Ο συνολικός σχεδιασμός προβλεπει επίσης τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου - χώρου περιπάτου και γενικότερα την ανάπτυξη ηπιων δραστηριοτήτων.

ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ....ΟΛΑ ΞΕΠΟΥΛΙΩΝΤΑΙ.....