Μικρά...’’μεγάλα’’ της επικαιρότητας...

on Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

• Πρωταθλητές στο φακελάκι εμφανίζονται οι Έλληνες, καθώς νέα έρευνα δείχνει ότι ετησίως δίνουν σε γιατρούς δύο δισ. ευρώ «κάτω από το τραπέζι». Ουραγός η χώρα μας και στον Ευρωπαϊκό Πίνακα Κατάταξης Καταναλωτών Υπηρεσιών Υγείας.

• Στο Σικάγο, ανακάλυψαν πως δρα η ...χλωτίνη. Χρησιμοποιείται ως απολυμαντικό εδώ και 200 χρόνια, μέχρι σήμερα όμως πολλά παρέμεναν άγνωστα για το πώς εξολοθρεύει τα μικρόβια. Το δραστικό συστατικό της επιτίθεται στις πρωτεΐνες τους και τις κάνει να «πήζουν» σαν αβγό που βράζει.
• Στο Λονδίνο, εξοργισμένη σύζυγος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου όταν ανακάλυψε ότι ο άνδρας της έκανε εικονικό σεξ με άλλη στον ψηφιακό κόσμο του Second Life, γράφουν την Παρασκευή οι βρετανικές εφημερίδες.
• Στη Μαδρίτη, γενετική παρέμβαση στην τελομεράση, το λεγόμενο «ένζυμο της γήρανσης», παρέτεινε κατά 40% τη ζωή ποντικών στο εργαστήριο χωρίς να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, ανακοίνωσαν Ισπανοί ερευνητές.
• Τα μωρά του Homo erectus φαίνεται ότι γεννιούνταν πιο ανεπτυγμένα από τα σημερινά βρέφη και άρα είχαν λιγότερη ανάγκη γονικής φροντίδας από ό,τι νόμιζαν μέχρι σήμερα οι παλαιοανθρωπολόγοι. Το συμπέρασμα προέρχεται από μια γυναικεία λεκάνη 1,2 εκατ. ετών που βρέθηκε στην Αιθιοπία.
• Τηλεσκόπια στην επιφάνεια της Γης για πρώτη φορά κατόρθωσαν να πάρουν τις πρώτες πραγματικές (οπτικές) εικόνες εξωπλανητών -και μάλιστα τριών ταυτόχρονα- που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο. Παράλληλα, το τροχιακό τηλεσκόπιο Hubble ανακάλυψε το δικό του εξωπλανήτη, τον πρώτο που φωτογραφήθηκε από το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο οπτικά, στην περιοχή του ορατού φωτός.


(ΠΗΓΗ : www.in.gr)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ