Μικρά...’’μεγάλα’’ της επικαιρότητας...

on Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008

  • Στο Βερολίνο, ένας 42χρονος που ζούσε με τον ιό HIV και είχε εμφανίσει και λευχαιμία φαίνεται να απαλλάχθηκε οριστικά από τις δύο ασθένειες έπειτα από μεταμόσχευση μυελού των οστών με επιλεγμένο γενετικό προφίλ.

  • Στο Παρίσι, περίπου 4.000 σακάκια, μπλούζες και παλτά από την Κίνα κατασχέθηκαν στο Παρίσι όταν διαπιστώθηκε ότι οι γούνινοι γιακάδες με τους οποίους ήσαν διακοσμημένα προέρχονταν από δέρμα σκύλων και γατιών.

  • Στη Βιέννη, ο φόνος περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο εις βάρος του 73χρονου Γιόζεφ Φριτσλ, ο οποίος κρατούσε φυλακισμένη και κακοποιούσε σεξουαλικά επί 24 ολόκληρα χρόνια την κόρη του σε ένα υπόγειο. Κατηγορείται για το θάνατο σε βρεφική ηλικία ενός εκ των επτά παιδιών που είχε αποκτήσει μαζί της...

  • Η αρχαία Ρώμη αναβιώνει σε μια ψηφιακή, τρισδιάστατη αναπαράσταση που εγκαινιάστηκε στην εικονική υδρόγειο του Google Earth. Οι χρήστες μπορούν να πετάξουν πάνω από 6.500 κτίρια που χρονολογούνται στην ακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 320 μ.Χ., αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  • Βρετανοί και Καναδοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι σε τουλάχιστον 10.000 χρόνια από σήμερα, η Γη θα πληγεί από περίοδο παγετώνων χειρότερη από αυτήν που έχει περάσει στο παρελθόν. Ωστόσο, τονίζουν ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε σχετικά με την προσπάθεια για την μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.

  • Τη δική τους ιστοσελίδα ανταλλαγής βίντεο θα έχουν στο εξής οι Αμερικανοί στρατιώτες, που στερούνται την πρόσβαση μέσω του γνωστού διαδικτυακού τόπου YouTube. Τον δικτυακό τόπο δημιουργεί το Πεντάγωνο με την ονομασία TroopTube.tv και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗ...