ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ...ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

on Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ανοιχτή Επιστολή

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να κατηγορήσω το χωριό μου (μη γένοιτο) .

Απόδειξη αυτού είναι ότι δεν θα αναφέρω το όνομά του και όχι μόνο αυτό αλλά ζω μόνιμα σε αυτό σε αντίθεση με κάποιους άλλους.

Είναι ένα μικρό χωριό της ορεινής Εύβοιας είναι πανέμορφο και ο Θεός το έχει προικίσει με καταπληκτικές ομορφιές. Σε αντίθεση όμως οι υπεύθυνοι και ανεύθυνοι του νομού μας προσπαθούν να το σβήσουν από το χάρτη.

Είναι ένα χωριό που δεν έχει συγκοινωνία το ΚΤΕΛ απαξιεί να ενώσει το χωριό με το υπόλοιπο δίκτυο του νομού.

Είναι ένα χωριό που δεν έχει γιατρό (πολυτέλειες έτσι!!!!) …. Στο χωριό μου μόνο μια φορά την εβδομάδα δικαιούσαι να αρρωστήσεις τις άλλες μέρες ας πρόσεχες να μην αρρώσταινες.

Ακόμα και την ημέρα που έρχεται ο Αγροτικός Γιατρός πρέπει να περιμένεις στην ουρά και μέσα στο κρύο για να σε εξετάσει γιατί μόλις τελειώσουν οι «πελάτες» του Γιατρού αυτός φεύγει απαξιεί να κάτσει έστω κάποιες λίγες ώρες στο χωριό.

Είναι ένα χωριό που δεν έχει σχολειό και φυσικά δεν έχει και δάσκαλο, αν και έχει αρκετά παιδιά , αυτά αναγκάζονται να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα την ημέρα για να πάνε στο σχολειό.

Είναι ένα χωριό που δεν έχει Ιερέα , και η καμπάνα της εκκλησιάς μας χτυπάει σπάνια.

Όπως σας είπα είναι ένα ορεινό χωριό , οπότε κατά τους χειμερινούς μήνες , έχουμε πολύ χιόνι από μερικούς πόντους μέχρι μερικά μέτρα.

Εννοείται ότι όταν χιονίσει απαγορεύεται να αρρωστήσεις εκτός αν θέλεις να φύγεις από τον μάταιο τούτο κόσμο!!!

Οι δρόμοι μένουν μέρες αποκλεισμένοι και το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να «κοπεί» ακόμα και για μέρες.

Είναι ένα χωριό που η λέξη διασκέδαση και ψυχαγωγία έχει σβηστεί από το λεξιλόγιο των νέων του χωριού.

Μόνη διέξοδος η χαρτοπαιξία ο αλκοολισμός και τα συναφή απεχθή πράγματα.

Το οδικό δίκτυο ένα από τα χειρότερα της Ελλάδας , αν όχι το χειρότερο, και σίγουρα το χειρότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υποσχέσεις για την αναβάθμιση του χωριού πολλές , μα πάρα πολλές, μα μένουν πάντα στα χαρτιά και αναλώνονται μόνο στους προεκλογικούς λόγους των υποψηφίων αρχόντων στα καφενεία και στις πλατείες.

Θα ήταν αστείο και πολυτέλεια να αναφέρω χώρους για άθληση των νέων.

Είναι ένα χωριό που υπάρχει μόνο τρεις μήνες το χρόνο, το καλοκαίρι, τον υπόλοιπο χρόνο απλά δεν υπάρχει.

Οι προσπάθειες των τοπικών αρχόντων πρώτου και δευτέρου βαθμού για να το σβήσουν από το χάρτη έπιασαν τόπο, το χωριό αυτό αν συνεχίσει αυτή την φθίνουσα πορεία σε 50 χρόνια (και μάλλον πολλά λέω) δεν θα υπάρχει στον χάρτη ή μάλλον θα υπάρχει μόνο το καλοκαίρι που θα έρχονται οι ετεροδημότες για να μας πουν τι ωραίο χωριό έχουμε.

Και αν κάποιοι πουν και τι μας νοιάζουν εμάς όλα αυτά;;; τότε να ζητήσω συγγνώμη για την ενόχληση εγώ πάντως σας προειδοποίησα και το χειρότερο από όλα…. Το χωριό μου δεν είναι το μόνο που είναι σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν δεκάδες χωριά στην Εύβοια που υφίστανται αυτά τα κακώς κείμενα… και πάλι συγγνώμη για την ενόχληση κύριοι υπεύθυνοι ανεύθυνοι…

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ...

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΣΤΟ EMAIL EVIAONLINE@GMAIL.COM