ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

on Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη ηφαιστείου στη νοτιοδυτική Κολομβία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Φάμπιο Βαλένσια.

"Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς", δήλωσε στον Τύπο ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες διάσωσης δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φθάσουν σε ορισμένες περιοχές και το υπουργείο δεν διαθέτει ακριβή αριθμό θυμάτων.

Από την Πέμπτη οι αρχές είχαν σημάνει συναγερμό, όταν "ξύπνησε" το ηφαίστειο Xoυίλα, που βρίσκεται στην ομώνυμη επαρχία.

Η έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στις 02.45΄τοπική ώρα. Οι αρχές απομάκρυναν 12.000 κατοίκους των χωριών που βρίσκονται στους πρόποδες του ηφαιστείου, το οποίο έχει υψόμετρο 5.364 μέτρα.

Τόνοι ηφαιστειακής λάσπης προκάλεσαν ήδη τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων και κατέστρεψαν τουλάχιστον έξι γέφυρες, προκαλώντας επίσης την υπερχείλιση ενός ποταμού.

Το 1994 παρόμοια έκρηξη ηφαιστείου στην περιοχή είχε προκαλέσει τον θάνατο 1.000 ανθρώπων και πολλές καταστροφές στις υποδομές.