ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

on Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Στους δρόμους οι μαθητές


Στους δρόμους οι μαθητές

11 Δεκεμβρίου 2008, 12:20


Με αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις σχολείων και αστυνομικών τμημάτων, καθώς και με συλλαλητήρια συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τον άδικο χαμό του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου οι μαθητές, οι φοιτητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί.

Επεισόδια βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Αττικής μεταξύ μαθητών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Επιθέσεις δέχτηκαν αστυνομικά τμήματα στη Γλυφάδα, την Ηλιούπολη και του Χαλανδρίου, όπου ένας ηλικιωμένος τραυματίστηκε από πέτρες που πέταξε ομάδα μαθητών.

Επεισόδια έγιναν έξω από τα Αστυνομικά Τμήματα Ηλιούπολης και Αγίου Δημητρίου, όπου νεαροί έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Υπό πολιορκία βρέθηκε και το ΑΤ Πατησίων, με αποτέλεσμα να γίνουν 12 προσαγωγές. Περίπου 50 μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη στην είσοδο του δημαρχείου στον Άγιο Δημήτριο.

Στο Κορυδαλλό, 700 μαθητές έχουν κλείσει αυτή την ώρα τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη. Νωρίτερα, επιτέθηκαν εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα. Σύμφωνα με το δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη, οι μαθητές πραγματοποιούσαν ειρηνική πορεία, όταν προκλήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Μαθητές σχολείων, προχωρούν από το πρωί σε περιοδικές καταλήψεις δρόμων, σε διάφορα σημεία της Αττικής, όπως της Βουλιαγμένης, τους Αγίους Αναργύρους, τον Κορυδαλλό και την Βούλα. Πριν από λίγο κατέλαβαν το οδόστρωμα της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της Εθνικής Άμυνας με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα.

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12:00 το μεσημέρι, οι μαθητές θα συγκεντρωθούν έξω από την ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία.

Υπό κατάληψη τελούν 100 σχολεία σε όλη τη χώρα και 15 σχολές, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και φοιτητικούς συλλόγους αντίστοιχα. Οι καταλήψεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθούν, καθώς από σήμερα θα γίνονται συνελεύσεις στις σχολές των Ιδρυμάτων.