Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

on Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008




Καθαρά δικό μας θέμα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την καθαριότητα.

Παρουσιάστηκε στο Θέατρο Παπαδημητρίου, παρουσία των εργαζομένων στο Τμήμα Καθαριότητας και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και τοπικών φορέων, η εκστρατεία για την καθαριότητα και την ανακύκλωση του Δήμου Χαλκιδέων, που έχει κεντρικό σύνθημα "Καθαρά δικό μας θέμα" και μπροστάρη τη μασκότ καθαριότητας, το καγκουρό "Λάμπη".


Ο Νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων μπαίνει σε εφαρμογή και οι εμπνευστές του, ευελπιστούν να συμβάλει στην βελτίωση της εικόνας της πόλης και την καθαριότητα. Τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες των Άρθρων κυμαίνονται απο 150 έως και 6.000 ευρώ! Εν τω μεταξύ, στην τήρησή του θα βοηθήσει και η Δημοτική Αστυνομία, δεδομένου ότι τρεις Δημοτικοί Αστυνόμοι θα αποσπαστούν στο τμήμα καθαριότητας.

Η παράταξη του Δημήτρη Αναγνωστάκη έριξε λευκό ενώ ο Βαγγέλης Σταματούκος καταψήφισε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εισπρακτικού χαρακτήρα κανονισμό. Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης απο την πλευρά του υποστήριξε, ότι δεν αρκεί ένας νέος κανονισμός με υψηλά πρόστιμα για την βελτίωση της καθαριότητας της πόλης, αλλά απαιτείται καλύτερη οργάνωση του τμήματος καθαριότητας σε εξοπλισμό και προσωπικό.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Λίλιαν Ζλακώνη υποστήριξε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής, δεν είναι να γεμίσει το ταμείο του Δήμου απο την επιβολή προστίμων, αλλά να λειτουργήσει παραδειγματικά, ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση οι πολίτες, και να πάψει το φαινόμενο σκουπιδιών εκτός κάδων στην πόλη.


ΠΗΓΗ : http://www.eviaportal.gr/