Διασπορά πληροφόρησης για μετακινήσεις ταραξιών καταγγέλλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

on Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και οι Ευβοείς Γιώργος Παπαγεωργίου και Κατερίνα Περλεπέ, κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών, με θέμα "Δημιουργία, διάχυση και διασπορά δήθεν πληροφόρησης για μετακινήσεις κουκουλοφόρων ταραξιών σε επαρχιακές πόλεις, με σκοπό την πρόκληση καταστροφών και επεισοδίων! - Ποιοι είναι οι επινοητές, οι διακινητές και οι διασπορείς των «πληροφοριών» αυτών; - Δημιουργία οργανώσεων «αγανακτισμένων πολιτών» ανά την χώρα για την δήθεν αντιμετώπιση εικαζόμενων απειλών από μεταφερόμενους ταραξίες;". Στην ερώτησή τους αναφέρουν οι βουλευτές:

"Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας συγκαλούνται συσκέψεις επιχειρηματιών και πολλών άλλων επαγγελματιών, με πρωτοβουλία των τοπικών Επιμελητηρίων και άλλων φορέων. Κατά την διάρκεια των συσκέψεων αυτών και στην βάση δήθεν πληροφοριών ότι επίκειται μεταφορά κουκουλοφόρων στις πόλεις μας με λεωφορεία, προτάθηκαν μέτρα που παραπέμπουν άμεσα σε αυτοδικία και οργάνωση «αγανακτισμένων πολιτών». Στις σχετικές προτάσεις πλειοδότησαν κατά την διάρκεια της σύσκεψης στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Στην διάρκεια των συσκέψεων πραγματοποιούνται τηλεφωνικές επικοινωνίες με επαγγελματικές οργανώσεις γειτονικών πόλεων, και διαπιστώνεται η διάχυση των ίδιων πληροφοριών(π.χ. Σέρρες, Δράμα, Κομοτηνή, Θήβα, Χαλκίδα, Κέρκυρα κ.α). Μάλιστα σε επίρρωση της βασιμότητας των «πληροφοριών», οι κινδυνολογούντες διαβεβαίωναν ότι τα λεωφορεία με τους ταραξίες είχαν φτάσει δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη...

Οι συσκεφθέντες επαγγελματίες έσπευσαν να ζητήσουν ενίσχυση της επιφυλακής της αστυνομίας και της πυροσβεστικής κατά την νύχτα, ενώ προέβησαν και στην προμήθεια πυροσβεστήρων. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης συνετάγη κατάλογος με άνω των πενήντα αριθμούς κινητών τηλεφώνων πολιτών, ο οποίος παραδόθηκε στην τοπική αστυνομική διεύθυνση, με σκοπό την ...εκούσια επιστράτευση των κατόχων τους στην περίπτωση που οι κουκουλοφόροι θα επέδραμαν στην πόλη μας!

Δεδομένου ότι πληροφορίες για ανάλογες κινήσεις μας έρχονται από διάφορες επαρχιακές πόλεις της χώρας μας, ενώ η ύπαρξη πραγματικού κινδύνου δεν επιβεβαιώνεται από τις μόνες συνταγματικά αρμόδιες αρχές ασφαλείας, οι κινήσεις αυτές, στο βαθμό που είναι ακριβείς οι σχετικές πληροφορίες, συνιστούν απειλή εκτροπής από τη νομιμότητα και συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και φόβου στους πολίτες.