ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

on Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 17 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς, στη Χαλκίδα. Το συλλαλητήριο γίνεται με αφορμή τη συζήτηση στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, της "Έκθεσης Σέρκας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ "...η συγκεκριμένη έκθεση προσπαθεί να εξωραΐσει και τελικά να επιβάλει τα όσα αντιδραστικά προβλέπει σχετικά με την οργάνωση του χρόνου εργασίας η πρόταση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μια οδηγία που συντάχθηκε μετά την πολιτική συμφωνία των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ στη Σύνοδο στις 10-11 Ιούνη 2008, στο Λουξεμβούργο.

Η Εκθεση Σέρκας προβλέπει:

  • Για τη ρήτρα «opt out», προτείνει «εναλλακτικά» να διατηρηθεί για τα επόμενα τρία χρόνια. Δηλαδή αποδέχεται την πρόταση οδηγίας σε όφελος του κεφαλαίου και προσπαθεί να καλλιεργήσει την αυταπάτη ότι σε τρία χρόνια το μαρτύριο δήθεν θα τελειώσει!
  • Για το χρόνο της εφημερίας, θεωρεί το σύνολο του χρόνου «χρόνο εργασίας». Ωστόσο, διατηρεί το διαχωρισμό σε «ενεργό» και «ανενεργό», που είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα, ώστε με τους κατάλληλους συσχετισμούς το κεφάλαιο να επιβάλει και νομικά το να μην πληρώνει το κομμάτι εκείνο της εφημερίας που το ίδιο θεωρεί «ανενεργό» χρόνο εργασίας.
  • Για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αποδέχεται το 12μηνο ως περίοδο αναφοράς.
πηγη

http://www.servitoros.gr/