Απήγαγαν τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο

on Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο, ιδρυτή των Super Fast Ferries, απήγαγαν από το Καβούρι στις 8:40 το πρωί της Δευτέρας άγνωστοι άνδρες.

Το αυτοκίνητο του εφοπλιστή, μαζί με τον οδηγό του, ακινητοποιήθηκε από τους δράστες, οι οποίοι έσπασαν τα τζάμια και με την απειλή όπλου, πιθανότατα καλάσνικοφ, τους ανάγκασαν να επιβιβαστούν στο δικό τους κλειστού τύπου σκούρο φορτηγάκι.

Λίγο αργότερα οι δράστες άφησαν στο Κορωπί τον οδηγό δεμένο με χειροπέδες και διέφυγαν προς την ανατολική Αττική.

Στη θέση Αγιος Νικόλαος Κορωπίου η αστυνομία ανακάλυψε καμμένα το κλειστού τύπου φορτηγό, στο οποίο επιβίβασαν οι δράστες τον κ. Παναγόπουλο και τον οδηγό του, καθώς και ένα ακόμη ΙΧ αυτοκίνητο, που ακολουθούσε το φορτηγό, στο οποίο επέβαιναν άλλο ένα ή δύο άτομα.

Στην κατάθεσή του ο οδηγός ανέφερε πως οι δράστες τους έβαλαν στο φορτηγάκι λέγοντάς τους να μην φοβούνται, ότι δεν θα πάθουν τίποτα και το μόνο που θέλουν είναι χρήματα.

Η αστυνομία διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλη την περιοχή.

Τη σκηνή της απαγωγής στην οδό Ακτής, στο Καβούρι, παρακολούθησε εργάτης σε παρακείμενη οικοδομή, ο οποίος και ειδοποίησε πρώτος την αστυνομία.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου με κίνητρο πιθανότατα τα λύτρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια του απαχθέντος.

Νωρίς το απόγευμα για το θέμα ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι ο 74χρονος εφοπλιστής είναι άρρωστος και χρειάζεται καθημερινή χορήγηση των φαρμάκων του.

Ανάλογη επισήμανση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίςο ευχήθηκε να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια του εφοπλιστή.

Συγκλονισμένος από το απροσδόκητο γεγονός δηλώνει ο εφοπλιστικό κόσμος της χώρας που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του κ. Παναγόπουλου, όπως σημειώνει ανακοίνωση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας.


Επιμέλεια «Αργύρης» για το Evia Magazine.

ΠΗΓΗ : www.in.gr