ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

on Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009



Η Athens Airways είναι μια νέα ελληνική αεροπορική εταιρία που θα αρχίσει πτήσεις εσωτερικού από τον Μάρτιο 2009. Η βάση της εταιρίας θα είναι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της Athens Airways είναι ο κ. Σάκης Ανδριανόπουλος και τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονται στο Κορωπί.

Η Athens Airways έχει προχωρήσει στην μίσθωση συνολικά τεσσάρων αεροσκαφών από την εταιρία μίσθωσης αεροσκαφών «Airstream International Group» με έδρα την Αγγλία. Τα αεροσκάφη είναι τύπου ERJ-145 της κατασκευαστικής εταιρείας EMBRAER και εξοπλισμένα με 50 θέσεις επιβατών. Τα αεροσκάφη θα παραλαμβάνονται προοδευτικά από το Νοέμβριο 2008 μέχρι το Φεβρουάριο του 2009, από τον έως τώρα χρήστη τους την αγγλική Flybe.

Από τον Μάρτιο 2009 θα εξυπηρετούνται από την Αθήνα βασικοί προορισμοί στη βόρεια και νησιωτική Ελλάδα. Συγκεκριμένοι προορισμοί δεν έχουν ανακοινωθεί από την Διοίκηση της εταιρίας για την ώρα. Η εταιρία θα διαθέτει μία κατηγορία θέσεων (economy class).

Ο ιδιοκτήτης της Athens Airways, ο κ. Σάκης Ανδριανόπουλος είναι επίσης ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Helesi-Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου από τον Νοέμβριο του 2006, ενώ διαθέτει τέσσερα εργοστάσια κατασκευής κάδων απορριμμάτων και απορριμματοφόρων σε Πάτρα, Κομοτηνή, Ιταλία και Αγγλία.