Μικρά...’’μεγάλα’’ της επικαιρότητας...

on Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008



· Στην Ουάσινγκτον, ανακάλυψαν πως, χωρίς τους ζωντανούς μικροοργανισμούς, τα δύο τρίτα των ορυκτών που απαντώνται σήμερα στη Γη δεν θα υπήρχαν. Έτσι δείχνει η πρώτη λεπτομερής ανάλυση της εξέλιξης του ορυκτού πλούτου στον πλανήτη.
· Στο Παρίσι, το Γαλλικό εφετείο ανέτρεψε απόφαση δικαστηρίου που είχε ακυρώσει το γάμο δύο μουσουλμάνων με το αιτιολογικό ότι η νύφη απέκρυψε το ότι δεν ήταν παρθένα.
· Στο Λονδίνο, μετά από σχετική έρευνα, που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, παρατήρησαν πως το διάστημα για το οποίο ο μέσος πενηντάρης μπορεί να ελπίζει ότι θα παραμείνει υγιής διαφέρει κατά πολύ μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ. Ο μέσος όρος το 2005 ήταν 17,3 χρόνια για τους άνδρες (δηλαδή μέχρι την ηλικία των 67,3 ετών) για τους άνδρες και 18,1 (μέχρι τα 68,1 χρόνια) για τις γυναίκες.
· Πάντα στην Ουάσινγκτον, μια έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που νιώθουν δυστυχισμένοι βλέπουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερη τηλεόραση σε σχέση με όσους δηλώνουν ευτυχείς. Η TV φαίνεται ότι είναι καταφύγιο για τους δυστυχείς, ενδέχεται όμως να επιδεινώνει την κατάσταση.
· Στη Γενεύη, ανακάλυψαν πως η επίγευση που αφήνουν στον ουρανίσκο ορισμένα κρασιά, φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα οφείλεται σε πτητικές ουσίες που παράγουν βακτήρια του στόματος, διαπιστώνουν χημικοί τροφίμων που εργάζονται στη βιομηχανία.
· Ανθρωποκυνηγό βρίσκεται σε εξέλιξη στη δυτική Γερμανία για έναν καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος απέδρασε απο τη φυλακή... ταχυδρομώντας τον εαυτό του. Κρύφτηκε σε μία μεγάλη χάρτινη κούτα και μεταφέρθηκε εκτός φυλακής με κούριερ εξπρές.

επιμελεια Αργύρης Κουφαλεξης