Τρακτερ πάλι στους δρόμους...!

on Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009


Να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις αγροτικές κινητοποιήσεις επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου και η οικονομική επιτροπή πρόκειται μέσα στα επόμενα 24ωρα να ανακοινώσει πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Χατζηγάκης θα έχει σήμερα, Πέμπτη, σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους αγροτών.

Χθες, κατά τις συναντήσεις που είχε ο κ. Χατζηγάκης με αγρότες υποσχέθηκε ότι τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν, ωστόσο το κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων των αγροτών ήταν αρνητικό.

Το πρωί της Πέμπτης συνεδριάζουν οι αγρότες στα μπλόκα ανά την Ελλάδα για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Συνάντηση με αγρότες από την Ιεράπετρα θα έχει το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Τα μπλόκα παραμένουν

Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών συνεχίζεται από τους αγρότες στα Τέμπη, στη Νίκαια της Λάρισας, στον κόμβο Μικροθηβών και στο Κάστρο.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο αποκλεισμός του συνοριακού σταθμού στον Προμαχώνα, από τους αγρότες του νομού Σερρών, ενώ οι αγρότες της Δράμας, εξακολουθούν να κρατούν αποκλεισμένο το συνοριακό σταθμό της Εξοχής.

Τα τρακτέρ είναι συγκεντρωμένα και στη γέφυρα του Στρυμώνα.

Ομαλά διεξάγεται την ώρα αυτή, η κίνηση των οχημάτων στο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά, ενώ οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους, στην είσοδο των δύο πόλεων.

Στη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται ότι θα επαναληφθούν τα μπλόκα στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, στη διασταύρωση Μαυρονερίου Κιλκίς, στην εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας, αλλά και στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης στο ύψος της Χρυσούπολης. Μπλόκα των αγροτών αναμένονται επίσης και στις εισόδους της πόλης της Κομοτηνής.

Πακέτο 500 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει 500 εκατ. ευρώ για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, στο πακέτο που θα ανακοινωθεί αναμένεται μεταξύ άλλων να δοθεί εκτεταμένη στρεμματική ενίσχυση για το βαμβάκι και τα σιτηρά, «πάγωμα» των αγροτικών δανείων από την ΑΤΕ και επιστροφή ΦΠΑ από το 7% στο 11%.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν έως το τέλος της εβδομάδας και ήδη προγραμματίζεται Διϋπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, από την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα.


Επιμέλεια, «Αργύρης» για το Evia Magazine.

ΠΗΓΗ : www.in.gr