ΜΕ ΑΠΡΟΟΠΤΑ Η ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

on Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009




Οι "Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας", σε ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι έγινε με μεγάλη επιτυχία η δεντροφύτευση στο Αλιβέρι παρά την προσπάθεια
«αγανακτισμένων
πολιτών» και της προβοκάτσιας στο κτ

ίριο του δήμου Αλιβερίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Κάποιοι κύκλοι των υπερασπιστών του λιθάνθρακα και της ηγεσίας της ΔΕΗ οργάνωσαν στημένη διαμαρτυρία ελάχιστων «αγανακτισμένων πολιτών», οι οποίοι προσπάθησαν να ξεριζώσουν τα δένδρα που μόλις είχαν φυτευθεί, προσπάθεια όμως που έπεσε στο κενό μπροστά στη μαζική παρουσία των πολιτών της περιοχής", ενώ σημειώθηκε και εμπρησμός τις πρώτες πρωινές ώρες στο δημαρχείο Αλιβερίου που προκάλεσε περιορισμένες καταστροφές στο ισόγειο του κτιρίου.

Παρόλα τα απρόοπτα, εκατοντάδες πολίτες της περιοχής και ακτιβιστές της GREENPEACE συμμετείχαν στην δενδροφύτευση του δημοτικού οικοπέδου της περιοχής «στάχτες» Αλιβερίου, όπου έχει εξαγγελθεί η δημιουργία της μονάδας λιθάνθρακα από τη ΔΕΗ.


Οι Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας που συμμετείχαν στη δενδροφύτευση, καταδικάζουν απερίφραστα και απόλυτα αυτές τις ενέργειες που διχάζουν και δημιουργούν ένα πολύ κακό προηγούμενο για τα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας και καλούν όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού να πάρουν υπεύθυ

νη θέση και να καταγγείλλουν αυτές τις πρακτικές και τις προβοκάτσιες. Καλούν επίσης το δήμο Αλιβερίου και τη δήμαρχο Αλιβερίου να περιφρουρήσουν το δημοτικό χώρο και να προστατεύσουν τα νεοφυτευμένα δενδρύλλια και να κάνουν σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τα δένδρα πλέον είναι δημοτική περιουσία και κάθε προσπάθεια από τον οποιοδήποτε να τα καταστρέψει είναι παράνομη και θα έχει ακόμη και ποινικές συνέπειες.