Τα χάλια μας...!

on Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Την απομάκρυνση του αρχιφύλακα, που πυροβόλησε τον ιδιωτικό φρουρό την περασμένη Τετάρτη έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη, είχε ζητήσει εδώ και δύο χρόνια η αμερικανική Πρεσβεία.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Πρεσβείας είχαν διαπιστώσει ότι ο αρχιφύλακας είχε περίεργη συμπεριφορά και είχαν τηλεφωνήσει τρεις φορές στο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων στις 7/2/2007, στις 20/4/2007 και στις 17/7/2007 και τον ενημέρωσαν σχετικά.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Πρεσβείας ανέφεραν τις ενέργειες αυτές, το μεσημέρι της Παρασκευής, στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Βασίλη Τσιατούρα, τον οποίο επισκέφθηκαν γι αυτό το σκοπό στο γραφείο του.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι για τις ενέργειες αυτές της ασφάλειας της αμερικανικής Πρεσβείας προς το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων δεν είχε λάβει γνώση η ηγεσία της Αστυνομίας.

Ο κ. Τσιατούρας ζήτησε από τους υπεύθυνους ασφαλείας της Πρεσβείας να του υποβάλλουν γραπτώς αυτά που του ανέφεραν προφορικά, προκειμένου το έγγραφο να συμπεριληφθεί στην ένορκη διοικητική εξέταση, που έχει διατάξει για απόδοση ευθυνών.

Επιμέλεια, «Αργύρης» για το Evia Magazine.
ΠΗΓΗ: www.in.gr