Αθώωση του οδηγού του λεωφορείου και δύο καταδίκες για την τραγωδία των Τεμπών...!

on Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009


Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου των Τεμπών Κ.Μαυρομιχάλης στο δυστύχημα των Τεμπών τον Απρίλιο του 2003. Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας για λογαριασμό της οποίας μεταφέρονταν η ξυλεία στη νταλίκα.

Το τραγικό δυστύχημα της 13ης Απριλίου 2003 στην κοιλάδα των Τεμπών στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές προκαλώντας τον τραυματισμό άλλων 33 παιδιών.

Κατά την ολοκλήρωση της δίκης, η οποία άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ενόχους τον Αθανάσιο Σαράντη, πρόεδρο της εταιρείας «Ακρίατας Α. Ε.» για λογαριασμό της οποίας μεταφέρονταν η ξυλεία στην νταλίκα και τη διευθύνουσα σύμβουλο Λουκία Σαράντη, με τις κατηγορίες: ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών.

Αμφότερους τους καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών έκαστο.

Επίσης δέχτηκε και για τους δύο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και ότι επιδίωξαν στη συνέχεια να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Από τα συνολικά τρία ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροί τους, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό μόνο το ένα (του προτέρου εντίμου βίου).

Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής και την μετέτρεψε προς 10 ευρώ ημερησίως. Ακόμα, επιδίκασε στους γονείς ενός εκ των θυμάτων χρηματική ικανοποίηση. Όρισε, τέλος, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τον όρο καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ έκαστος.

Επιμέλια, «Αργύρης» για το Evia Magazine.

ΠΗΓΗ : www.in.gr