Αντίθετη στην απαγόρευση του λιθάνθρακα δηλώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας...!

on Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Την αντίθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να αποκλείσει το λιθάνθρακα από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, την Τετάρτη, για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως είπε ο κ. Πανάγος, «κάθε Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες της δεν μπορεί να αποδέχεται η δαιμονοποίηση κάποιων μορφών ενέργειας».

Ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ ανέφερε ότι η χώρα μας έχει έλλειμμα ενέργειας και κάθε χρόνο οι ενεργειακές της ανάγκες ισούνται με την παραγωγή ενός θερμικού εργοστασίου και τόσο το φυσικό αέριο όσο και οι εισαγωγές ρεύματος δεν μπορούν να αποτελέσουν το μοναδικό τρόπο εξυπηρέτησης των ενεργειακών αναγκών.

Μέσα στην τρέχουσα πενταετία θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις για την αντικατάσταση παλαιών μονάδων και ρυπογόνων από νέες και να δοθεί έμφαση στις τεχνολογίες αποθήκευσης, τόνισε.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στην ανάγκη δίκαιας τιμολόγησης μεταξύ των καταναλωτών ενέργειας και στην ανάγκη νομικού και λειτουργικού διαχωρισμού του διαχειριστή του συστήματος. «Αν δεν ρυθμιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του ΔΕΣΔΗΕ, θα υλοποιηθούν αργότερα με επαχθείς όρους για τη χώρα μας» είπε.

Επιμέλεια, «Αργύρης» για το Evia Magazine

ΠΗΓΗ : www.in.gr