Ποιοι κρύφτηκαν πίσω τις "συλλογικότητες και άτομα της Χαλκίδας";

on Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύφτηκε πίσω από την ταμπέλα "συλλογικότητες και άτομα της Χαλκίδας" για να μη βάλει την υπογραφή του στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Τρίτης 9 Δεκεμβρίου, ενώ άλλα στελέχη του έλεγαν ότι δεν έχουν καμία σχέση μπροστά στην αγωνία πολλών Χαλκιδέων εξαιτίας της παραπληροφόρησης για έφοδο κουκουλοφόρων. Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αναφέρει:

"Διαμαρτύρεται ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που έκανε το ΚΚΕ στη στάση που κράτησε στις τελευταίες κινητοποιήσεις. Όμως μαζί με την πολιτική «ομπρέλα» και το «χάιδεμα» των αυτιών που του καταλογίζεται, υπάρχει η ψηφοθηρία και το κρυφτούλι που παίζεται με το άγχος της κάλπης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση τους στη συγκέντρωση που οργανώθηκε την Τρίτη 9 Δεκέμβρη στη Χαλκίδα. Παρότι είχαν επαφές και είχαν συμφωνήσει για τη συγκέντρωση με τις ομάδες «Μαύρο Πιπέρι», «Ανταρσία στον Εύριπο», «ΜΕ.Ρ.Α», δεν έβαζαν ο καθένας την υπογραφή του στο κάλεσμα, αλλά ψαρεύοντας στα θολά νερά υπέγραφαν ως «συλλογικότητες και άτομα της Χαλκίδας». Δεν σταμάτησαν όμως μέχρι εκεί. Στην αγωνία (από την αστυνομικού τύπου παραπληροφόρηση) των καταστηματαρχών της Αβάντων και των γονιών που έπαιρναν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια, άλλα στελέχη τους έλεγαν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με τη συγκέντρωση και άλλα βρίσκονταν στις πρώτες σειρές.

H πολιτική τους αξιοπιστία είναι σαν τη «σοβαρή» κριτική που λένε ότι κάνουν στο ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες του στο κίνημα και από την άλλη δεν χάνουν ευκαιρία να βρίσκονται και να φωτογραφίζονται μαζί, δίπλα- δίπλα σε όλες τις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, του Εργ. Κέντρου Εύβοιας κ.ά, αρκεί να εξασφαλίσουν λίγο το μικρόφωνο για τον ρόλο του μαϊντανού.

Δεν έχει άδικο ο κόσμος που τους κατηγορεί ότι είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Μπορεί να γεμίσαμε από συλλογικότητες, Μ.Κ.Ο., Ενεργούς πολίτες κλπ. σε μια ανέλπιδα προσπάθεια να χαθεί, η έννοια της ταξικής πάλης, ο ταξικός προσανατολισμός και η αγανάκτηση να εκτονώνεται σε ανώδυνα κανάλια, αλλά το ταξικό κίνημα θα συνεχίσει να βάζει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις σαν αντικειμενική ανάγκη της εποχής μας".

ΠΗΓΗ http://www.servitoros.gr