ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

on Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008





ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΕΔΩ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ!
ΕΔΩ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ!
ΕΔΩ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ποιοί το κάνουν? - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!!!
Για ποιό λόγο? ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ? ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ Ή ΚΑΤΙ? ΕΙΔΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟ? - Για κανέναν από αυτούς του λόγους.
Γιατί σκότωσαν? ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ? ΑΠΟ ΦΟΒΟ? ΑΠΟ ΜΑΓΚΙΑ? ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ? - Για όλους αυτούς τους λόγους.

Τι νομιμοποιεί την καθημερινή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια?
Οι συγκεντρωμένοι νέοι που φλυαρούν, πίνουν τη μπύρα τους ή έστω καμιά φορά φωνάζουν περισσότερο και μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε? - Και γι' αυτό πρέπει να τους τιμωρήσουμε, και μάλιστα να τους σκοτώσουμε?
Μήπως τα ναρκωτικά? - Και μόνο στα Εξάρχεια κυκλοφορούν ναρκωτικά? Γιατί η Αστυνομία δεν κάνει εφόδους σε πιο ευυπόληπτους χώρους, να δει εκεί τι ναρκωτικά διακινούνται?!
Μήπως η φύλαξη των Γραφείων του ΠΑΣΟΚ? - Και γιατί αυτή η φύλαξη δεν μπορεί να είναι πιο διακριτική, λιγότερο προκλητική, όπως σε άλλα Γραφεία?
Μήπως η έγνοια των υπευθύνων να προφυλάξουν τους κατοίκους και τις περιουσίες τους? - Μα πότε, όταν χρειάστηκε, δεν απέτρεψαν καμιά καταστροφή. Αντίθετα, με την παρουσία και τις επιθετικές ενέργειές τους πάντα επιδεινώνουν την κατάσταση. Τρανταχτό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν τη νύχτα του Σαββάτου και συνεχίζονται ακόμη: καμιά περιουσία δεν είναι σε θέση να φυλάξουν όταν η οργή του λαού πλημμυρίζει.
_______________________________
_______________________________
<<Όπου δεν ακούγεται αηδόνι, ακούγεται κοκτέιλ Μολότοφ>>
____________________________________________
_____________________________________________

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μας πνίγουν στα δακρυγόνα και να απειλούν τις ζωές μας. Και τη νύχτα του Σαββάτου, στο αποκορύφωμα της απάνθρωπης αλαζονείας τους, αφαίρεσαν τη ζωή του μικρού Αλέξη. Έτσι, επειδή είχαν την "εξουσία" να το κάνουν. Ποιός τους την έδωσε? - Μια Εκτελεστική Εξουσία που περιορίζει το έργο της στην καταστολή ΔΕΝ υπηρετεί τη Δημοκρατία. Ο ένστολος αστυνομικός πρώτα είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ σε μια Δημοκρατία. Διαφορετικά, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!

Οι νέοι των Εξαρχείων, οι νέοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, οι νέοι όλης της Ελλάδας μαθαίνουν στο σχολείο ότι ζουν σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δηλαδή σ' ένα κράτος δικαίου και ελεύθερης έκφρασης. Και όμως, καθημερινά βιώνουν την κρατική αναλγησία απέναντι σε οτιδήποτε τους αφορά. Ζουν σ' ένα κράτος που τους αντιμετωπίζει ως δυνάμει εγκληματίες, και μερικούς καταφέρνει και να τους κάνει. Οι νέοι πνίγονται και θέλουν να εκφραστούν, αφού δεν μπορούν να ζήσουν. Δεν βρίσκουν πάντοτε τους καλύτερους τρόπους. Μα ποιός τους δίδαξε? Ποιανού το παράδειγμα να μιμηθούν? Ποιός υπεύθυνος νοιάστηκε για τους βαθύτερους πόθους κάθε παιδιού κι έσκυψε από πάνω του με αγάπη? Μια εκπαίδευση ισοπεδωτική και τεχνοκρατική? Μια κοινωνία οικονομιστική και άδικη? Ένα σύστημα που καταβροχθίζει τους πιο ευαίσθητους ή τους αφήνει έκθετους στο όπλο ή στον παραπλανητικό λόγο οποιουδήποτε τυχαίου ή ασυνείδητου?

ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ:
ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ,
ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΚΡΟΤΗΤΑ.

Θρηνούμε τον άδικο χαμό του Αλέξη, θρηνούμε μαζί και το άπιαστο όνειρο μιας ευνομούμενης Πολιτείας. Και εξοργιζόμαστε με την Εξουσία για την προσποιητή θλίψη της και για τα επίσημα διαγγέλματά της, με τα οποία δεν διστάζει να στρέψει την προσοχή του κόσμου στις "ευθύνες" των νέων, χωρίς η ίδια να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για ό,τι γίνεται στην κοινωνία

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


ΓΙΑ ΤΟ EVIA ON LINE MAGAZINE ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟ Τ. "GIO-TAT"