Αποκαλύφθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας !!!

on Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009


Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας. Συνελήφθησαν έντεκα άτομα ανάμεσά τους ένας αρχιμανδρίτης κι ένας γιατρός.

Τέσσερις από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων με χρήση διαδικτύου σε βαθμό κακουργήματος. Με ειδική διάταξή της η Εισαγγελέας κυρία Ελένη Χάικου προχώρησε στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, βάσει της δυνατότητας που παρέχεται από το νέο νόμο. Έτσι, από την Εισαγγελία Αθηνών διώξεις ασκήθηκαν εναντίον των: Γεωργίου Ηλιόπουλου του Ιωάννου, 29 ετών, ηλεκτρολόγου - μηχανικού, Σπύρου Συμεωνίδη του Χρήστου, 52 ετών, μηχανικού του Μετρό, Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη του Κωνσταντίνου, 41 ετών, γιατρού και Φαίδωνα Χασιώτη του Χρήστου, 48 ετών επιχειρηματία.

Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων με χρήση διαδικτύου σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του αρχιμανδρίτη Φώτη Μακρυστάθη του Σωτηρίου, το όνομα του οποίου δημοσιοποίησε με ειδική διάταξη και βάσει της δυνατότητας που παρέχει η νέα νομοθεσία.

Προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα και των υπολοίπων συλληφθέντων, θα πρέπει να προηγηθούν ανάλογες διατάξεις των Εισαγγελέων όπου οδηγήθηκαν.

Το τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισε τα ηλεκτρονικά τους ίχνη μέσω ιστοσελίδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών εντοπίστηκαν παραπάνω από διακόσιες ιστοσελίδες για περιορισμένα μέλη (VIP - CLUB MEMBERS), μέσω των οποίων διαπράττονταν το αδίκημα της εμπορικής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ηλεκτονική ανάλυση και έρευνα έδειξε ότι οι κατηγορούμενοι δρούσαν , διακινώντας το υλικό από τις περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Μυτιλήνης, Πάτρας, Μυκόνου, Ορεστιάδας και Πρέβεζας. Έχουν εκδοθεί, 24 εντάλματα σύλληψης ενώ έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από 40 σπίτια σε όλη την Ελλάδα.

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 8 φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωριτικότητας 28.000 GB, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίιας.
Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία με την Αυτόφωρη διαδικασία 11 άτομα εκ των οποίων δύο έχουν προφυλακιστεί, τέσσερεις έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι υπόλοιποι θα παραπεμφθούν στους κατά τόπους Εισαγγελείς.


Επιμέλεια, «Αργύρης» για το Evia Magazine.

ΠΗΓΗ : www.tanea.gr