ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

on Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

Η Χαλκίδα ντύνεται στα αποκριάτικα και ετοιμάζεται για την απογείωση του κεφιού στα ύψη από το Σαββατοκύριακο έναρξης του Τριωδίου 7 Φεβρουαρίου 2009.

Απόκριες στη Χαλκίδα

Με μια σειρά εκδηλώσεων επί τέσσερις εβδομάδες, που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και όλα τα γούστα, με κορύφωση του κεφιού την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, 1η Μαρτίου 2009, οπότε και πραγματοποιείται το Καρναβάλι και βέβαια, το μοναδικό στην Ελλάδα «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ», με πλεούμενα και καρναβαλιστές μέσα στον Ευβοϊκό.
Το «ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» αποτελεί για τη Χαλκίδα θεσμό πλέον και στόχο έχει την ανάδειξη του υγρού στοιχείου, το οποίο είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της πόλης για προσέλκυση επισκεπτών.
Με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη μας, κάθε χρόνο ‘ανεβάζουμε’ το Καρναβάλι μας, προσθέτοντας νέα ιδιαίτερα στοιχεία και συμμετοχές.
Φέτος το σύνθημα για τις αποκριές 2009 στη Χαλκίδα είναι «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ!» και ο λόγος είναι ότι για πρώτη φορά και μόνο στην πόλη μας, θα συμμετάσχουν στο «Θαλασσινό Καρναβάλι» την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, Αλεξιπτωτιστές της Αερολέσχης Μεγάρων, οι οποίοι θα πέσουν στον Ευβοϊκό, καθώς και δύο Υδροπλάνα, της Ελληνικής Λέσχης Υδροπλάνων, τα οποία θα προσθαλασσωθούν στον Ευβοϊκό, προσφέροντας μοναδικό θέαμα, σε όσους βρεθούν εκείνη την ημέρα στη πόλη μας.
Οι εκπλήξεις όμως, δεν σταματούν εκεί. Στο Καρναβάλι φέτος θα συμμετάσχει και ομάδα του Γαλλικού Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Compagnie Chameleon», που για πρώτη φορά θα εμφανιστούν στη Χαλκίδα, ενώ οι πολίτες και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τις ομάδες Μαζορετών του Ολυμπιακού, Πανιωνίου, τις Κόκκινες της Κέρκυρας και Ομάδες χορευτών του Φώτη Μεταξόπουλου.
Εν τω μεταξύ μετά το εντυπωσιακό κάψιμο του Καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα και τη ρίψη των πυροτεχνημάτων, θα ακολουθήσει όπως κάθε χρόνο ξέφρενο γλέντι, με τη συμμετοχή της 6μελούς μπάντας βραζιλιάνων «Batuki Brasil» και 10 βραζιλιάνων χορευτριών, που προσδίδουν εξωτική αύρα Ρίο – Ντε Τζανέϊρο, στο Καρναβάλι μας.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε και τις εκδηλώσεις, που αναβιώνουν τα παραδοσιακά έθιμα της αποκριάς από όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, τα Σαββατοκύριακα 14 – 15 και 21 – 22 Φεβρουαρίου 2009, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παραδοσιακών συγκροτημάτων τόσο από τη Χαλκίδα όσο και από άλλες πόλεις της Ελλάδας (Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Τ’ Αλωνάκι» Βουλιαγμένης Χαλκίδας, Χορευτικό Συγκρότημα από το Δήμο Σκύρου, Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης της Ελληνικής Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» Πόντου, Τα Χάλκινα Γουμένισσας Μακεδονίας, Σύλλογος Βλάχικου Γάμου Θηβαίων).
Φυσικά και πρώτη θέση στις αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν πάντα τα παιδιά και η νεολαία της πόλης. Εξ’ αυτού του λόγου και στο πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνονται παιδικά πάρτυ, Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, Φεστιβάλ Hip – Hop, συναυλία για τους νεολαίους με τη συμμετοχή νεανικών συγκροτημάτων και πάρτυ για τους νέους με γνωστούς dj και guest τον dj, Νικόλα Λαβάκκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων είναι το εξής:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2009


1. Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009
Έναρξη αποκριάς με 6 βραζιλιάνες χορεύτριες και μπάντα 6 ατόμων βραζιλιάνων «Batuki Brasil».
Ώρα 11.30: το πρωί, παρέλαση των βραζιλιάνων στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.
Ώρα 20.30: το βράδυ, χορευτική παράσταση από την ομάδα μοντέρνου χορού της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου - Ρυθμικής του Δήμου Χαλκιδέων και Βραζιλιάνικη Μουσική με Χορευτικό Σόου με τις Βραζιλιάνες, με τη συμμετοχή και άλλων ομάδων καρναβαλιστών, στο Στρογγυλό της Παραλίας.